Video-verslag door CyclingOnline en Theo Sikkema

Ronde van Groningen live op tv en internet

UITHUIZERMEEDEN – De Eemsmond Ronde van Groningen is komende zaterdag live op televisie en internet te volgen. Vanaf 14.30 uur gaat Podium TV de wedstrijd live uitzenden. De beelden zijn op Podium TV (Ziggo-kanaal 35) te zien, maar ook op de internetsites van het Dagblad van het Noorden (DvhN.nl) en Podium.tv. De ontknoping is daarmee direct in beeld, de finish in Uithuizermeeden wordt omstreeks 16.15 uur verwacht.

De organiserende vereniging NWV Groningen is blij met de aandacht die Podium TV gaat schenken aan deze klassieker. Thijs Rondhuis namens de organisatie: “Aan Podium TV hebben we zeer goede ervaringen overgehouden als gevolg van de samenwerking rond de Energiewacht Tour. Voor ons als organisatie – en voor al onze vrijwilligers – is het een blijk van waardering dat deze wedstrijd met veel traditie nu in het Noorden van het land, maar ook onder wielerliefhebbers binnen en buiten onze landsgrenzen te bekijken is. Live-beelden dragen bij tot meer aandacht en waardering voor onze ronde. Podium TV maakt dit mogelijk en dat waarderen we zeer.”

Parcours online

Het parcours van de 39e Eemsmond van Groningen is bekend. Het parcours is nagenoeg gelijk aan de editie in 2016. Enige aanpassing is dat Aduard vanwege werkzaamheden niet wordt aangedaan. De parcourskaart en de routetekst staan online op www.rondevangroningen.com

Gemeente Eemsmond ook in 2017 hoofdsponsor.

Ook in 2017 is de Gemeente Eemsmond hoofdsponsor van de Ronde van Groningen. Net zoals in 2016 zal de start en finish in de gemeente in Uithuizen zijn. Na de finishpassage in Uithuizen zal er een plaatselijke ronde worden gereden zodat het publiek extra kan genieten van het wielerspektakel. Voor de kinderen is er in het centrum de mogelijkheid om op een uitdagend fietsparcours zelf actief te zijn, voor de allerkleinsten is er een parcours met loopfietsjes.

39e Ronde van Groningen

In 2017 is de 39e Ronde van Groningen op zaterdag 18 maart. Na het succes in 2016 zal de wedstrijd ook dit jaar als vrije wedstrijd op de KNWU kalender staan. De beste Nederlandse top amateurploegen zullen het opnemen tegen de beste clubs. Er zal een sterk deelnemersveld met de beste amateur renners van Nederland aan de start staan van de 39e Ronde van Groningen.